Verslag Paasverschieting 2012

Afgelopen donderdag 5 april is de jaarlijkse Paasverschieting verschoten.

Het was wederom, net als bij de laatste wedstrijd, prachtig weer.

De opkomst van deelnemers was, helaas, niet heel groot. Echter, het was wel leuk om te zien dat de nieuwe leden goed vertegenwoordigd waren!

Dit jaar heeft Hans Schram een origineel blazoen weten te bedenken.

Het blazoen is in 4 delen verdeeld waarvan 2 tegenover elkaar liggende delen elk min of plus punten kon opleveren.

Om het extra interessant te maken waren de 9 en 10 altijd min punten en de 7 en 8 altijd plus punten.

Hieronder een foto van het prachtige blazoen.

Er is geschoten volgens het 1 pijl systeem, echter zonder proef pijlen.

Na een korte uitleg van het blazoen door Hans was het tijd voor de eerste ronde van 5 pijlen. Na de eerste ronde wist Hans 39 punten te schieten gevolgd door Henk en Steve met beide 32 punten.

Na de tweede ronde (10 pijlen totaal) was de stand 65 punten voor Steve gevolgd door Henk met 62 punten en Dik met 48 punten.

Nadat de tussenstand opgemaakt was deelde Hans ons mee dat het nu de bedoeling is om met de volgende 2 rondes (10 pijlen) zo dicht mogelijk bij 0 punten te eindigen......Oftewel, geen makkelijke klus voor de “top scoorders” onder ons.....

Na de derde ronde wisten Henk, Steve en ondergetekende elk -12 punten te scoren. Dit zegt op zich niets omdat elk van een andere score vertrokken was.

Na de vierde ronde zijn de scores verzameld en was het tijd voor de uitslag / prijsuitreiking.

Als eerste was het aan Jan den Breejen om een prijs in ontvangst te nemen.

Hij heeft als enige in de eerste twee rondes een min score gescoord, te weten -8.

Onder het mom van “dare to be different”, mocht hij een Paasstol in ontvangst nemen.

Darren Dommers is als tweede geëindigd met een score van +8 punten.

Dit werd achteraf gecorrigeerd want Steve had +5 dus is eigenlijke tweede geworden. Excuses Steve, de Paasstol is onderweg!

De eerste plaats was voor Marcel Guijs met een score van -4. Knap gedaan! Ook voor Marcel was er een heerlijke Paasstol.

Gefeliciteerd allemaal en eet smakelijk!

Persoonlijk vindt ik het leuk dat er 2 nieuwe leden in de prijzen gevallen zijn.

Ook wil ik Hans Schram nog een compliment geven voor het prachtige blazoen. Dit heeft, naar mijn mening, een hele leuke wedstrijd opgeleverd!

Prettige Paasdagen iedereen!