Verslag Paasverschieting 2013

Donderdagavond 28 maart jl. stond de jaarlijkse paasverschieting op het programma.

Doordat Pasen dit jaar vroeg viel, volgde deze kort op de Den Braasemtrofee. Echter, 13 deelnemers hadden de weg naar de vereniging gevonden!

Het weer.

Er is al veel over gesproken en geschreven maar ik moet daar ook mijn bijdrage nog aan leveren.

’s Middags op weg naar huis had ik lichte sneeuw gezien. Sneeuw? Eind maart?! Lang verhaal kort, het was koud met een temperatuur van rond de 0 graden Celsius.

Dat het koud was, was ook te zien aan de grote hoeveelheid nieuwe Odysseus truien die gedragen werden!

Rond half acht nam Hans het woord.

Hij had, net als vorig jaar, een creatief blazoen gemaakt op basis van een standaard blazoen.

Dit jaar had het blazoen de vorm van een ei. De te scoren punten waren ook zeer verrassend en zouden een uitdaging worden.

In het kort kwam het er op neer dat “het wit” 100 of 200 punten kon opleveren en dat er ook min (-) punten te scoren waren. De onderste helft van “het geel” was goed voor -20 punten. In “het blauw” schieten, ter waarde van 60 of 120 punten, was bij deze wedstrijd ook geen straf.

Na de uitleg van Hans was dus duidelijk dat er met wit en blauw de meeste punten te behalen waren. Dit ontlokte de spontane uitspraak van Madeleine “Joepie! Daar schiet ik normaal ook in!”

De opzet van Hans was na die opmerking meteen geslaagd!

Hieronder is een foto van het blazoen waarop precies te zien is hoe de punten verdeling was.

De wedstrijd werd verschoten in 3 series van elk 5 pijlen volgens het 1 pijl systeem, maar wel zonder proefpijlen.

Nadat de eerste serie achter de rug was had Jos de voorlopige leiding met 450 punten. Jasper volgde op gepaste afstand met 384 punten.  Als derde stond Maarten met 368 punten. Paul (360) en Reinoudt (303) waren de overige schutters met score van meer dan 300 punten. Alle genoemde schutters hadden veelvuldig 120 punten gescoord.

Aan het einde van de tweede serie pijlen konden we Jasper als eerste noteren met een score van 774 punten. Maarten was een plaatsje omhoog met 748. Jos was naar de derde plaats verwezen maar had zeker nog een kans met 717 punten. Hans had flink terrein goed gemaakt en stond voorlopig vierde met 664 punten.

Het einde van de derde serie werden de scores opgetekend en kwam Dik Meijers als winnaar uit de strijd met een totaal van 1172 punten. Gefeliciteerd, Dik! We hopen dat de Paasstol je zal smaken!

Dik heeft de overwinning voor een groot deel te danken aan zijn topscore in de derde serie. Hij wist daar 520 punten te verzamelen. Alleen ikzelf wist dat te evenaren met 540 punten. Echter de scores in de vorige series waren te laag om hoog te eindigen. Alleen Hans kon in de derde serie in de buurt blijven met 440 punten. Hiermee is hij meteen als 2e geëindigd (1104 totaal). Jos had met zijn 1037 punten de 3e plaats te pakken.

Er was een tweede Paasstol te vergeven. Deze prijs ging naar de schutter die de meeste -20 punten gescoord heeft. Dat is Rens geworden met totaal 2 stuks. Die hij overigens met de eerste en derde pijl in de wedstrijd scoorde!

Samenvattend kan ik zeggen dat we wederom een gezellige wedstrijd hebben verschoten. Ik wil Hans hartelijk danken voor het bedenken en maken van de blazoenen. Deze hebben zeker een belangrijke bijdrage geleverd aan de gezellige sfeer.

Voor de geïnteresseerden staat de volledige uitslag onderaan dit verslag.

Prettig Paasweekend iedereen!

Dik