Verslag Braasemtrofee 2012

Zondag 11 maart was het weer zover. De 2012 editie van de Den Braasemtrofee is verschoten.

De deelnemers werden verwelkomt met een uitgebreide brunch. Rinus had wederom zijn best gedaan en gezien de reacties is er weer genoten!

Goed gehumeurd na de lekkere brunch en geholpen door het prachtige weer werd er begonnen met de wedstrijd.

Net als de vorige editie werd de wedstrijd verschoten over 30 pijlen volgens het 3 pijl systeem met 6 proefpijlen.

De eerste 15 pijlen werden verschoten op een 25 meter blazoen. De tweede serie van 15 pijlen werd verschoten op een, kleiner, 18 meter blazoen.

Na de eerste 15 pijlen was Rinus de koploper met 130 punten gevolgt door ondergetekende met 127 punten. Salvatore en Steve deelden de voorlopige derde plaats met beide 124 punten.

De scores lagen over het algemeen dicht bij elkaar dus de wedstrijd was zeker nog niet gedaan.

Tijd om het kaf van het koren te scheiden......tijd om te gaan schieten op de 18 meter blazoenen!

Net als vorig jaar bleek het wederom niet gemakkelijk om op dit kleine blazoen te schieten. De scores lagen beduidend lager.

Hans was degene die het meest constant heeft geschoten. Slechts 2 punten minder tenopzichte van de eerste ronde. Dit resulteerde in een mooie 2e plaats met totaal 232 punten.

Echter Steve had in totaal 7 punten meer verzameld (239) en is daarmee de winnaar van dit jaar!

Een terechte winnaar naar mij mening, zeker als je bedenkt dat Steve de 4e ronde een “volle bak” heeft geschoten! Overigens had hij 9 punten minder in de tweede ronde.

De 3e plaats werd gedeeld door Salvatore en ondergetekende met beide 226 punten.

De volledige uitslag is onderaan dit verslag te vinden.

Tijd voor de prijsuitrijking.

De Den Braasemtrofee Wisselbeker is voor een jaar in het bezit van Steve. Tevens ontving hij een beker om voor zichzelf te houden.

Ook zijn er prijzen voor de meeste 9, 8 en 7 punten te vergeven.

Zoals wel meer het geval is, heeft de winnaar de meeste 9 geschoten. Echter Rinus deed de uitspraak “er worden geen dubbele prijzen uitgerijkt want je betaald tenslotte ook maar 1x Contributie!”

Jos mocht de beker voor de meeste 9 in ontvangst nemen. Hij had er in totaal 7.

De beker voor de meeste 8 is gegaan naar Hans met 11 stuks.

Ondergetekende kreeg de beker voor de meest 7 met 9 stuks.

Ik denk dat iedereen het met mij eens is dat het een gezellige en geslaagde dag is geweest.

Persoonlijk hoop ik dat we volgend jaar op meer deelnemers kunnen rekenen voor deze prachtige wedstrijd.

Tot de 3e editie allemaal!