Verslag Braasemtrofee 2011

Na een aantal jaren niet te zijn verschoten is de Den Braasemtrofee in ere hersteld. De Den Braasemtrofee is vernoemd naar de, helaas veel te vroeg overleden, mede oprichter van onze vereniging Andre den Braasem.

Afgelopen zondag 13 maart was het dan zover. Er is geschoten voor de Den Braasemwisselbokaal en editie 2011 is een feit.

De deelnemers druppelenden een voor een binnen en rond 10:00 werd begonnen aan de brunch. De brunch was tot in de puntjes verzorgd. Er was voor ieder wat wils en er werd met smaak gegeten, gedronken en gebabbeld.

Na de brunch nam Jorrin rond 11:00  het woord en verwelkomde de deelnemers. Er volgende een korte uitleg over de wedstrijd.

Er is geschoten volgens het 3 pijl systeem.

2x 3 proefpijlen

Eerste serie van 15 pijlen op 25 meter met een 25 meter blazoen

Tweede serie van 15 pijlen op 25 meter met een 18 meter blazoen

Tijd voor de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd was er een prettige sfeer. Er was een gezonde wedstrijdspanning en de weergoden waren ons ook goedgezind. Het was droog en niet veel wind. Diegenen die opgelet hebben, hebben zelf even de zon gezien (voor een paar seconden).

Na de eerste serie van 15 pijlen was de tussenstand als volgt:

Jorrin Hofman 131 punten, Leen Kool 126 punten, Dik Meijers & Hans Schram beide 125 punten.

De 25 meter blazoenen werden verwisseld voor de 18 meter blazoenen. Dat was even slikken / schrikken. Die zijn wel erg klein als ze op 25 meter hangen. Dat kan interessant worden!

Dat het zeker niet makkelijk was bleek uit de scores. De gemiddelde score lag 20.6% lager dan bij de eerste serie pijlen.

De "top 3" van de 2e serie van 15 pijlen was:

Dick Filius 124 punten, Hans Schram 117 punten, Rinus Klijn 109 punten.

Dat consequent schieten wedstrijden wint heeft de winnaar bewezen!

Dick Filius is de winnaar geworden met een score van totaal 248 punten! Wat interessant is, is dat hij 2 maal een score van 124 punten heeft geschoten. Erg knap, zeker als je bedenkt dat, zoals eerder gezegd, de scores in de tweede serie veel lager waren!

Tijdens de prijsuitreiking kreeg de winaar van deze editie de Den Braasemwisselbokaal die hij een jaar mag koesteren. Voor de "eigen collectie" heeft hij een moie beker uitgereikt gekregen.

Tevens waren er nog 3 andere prijzen te vergeven. Te weten voor diegene die de meeste 7 punten, 8 punten & 9 punten heeft geschoten.

De volgende winnaars hebben een beker in ontvangst mogen nemen:

Meeste aantal 7: Orrin van Leeuwen met 6 stuks

Meeste aantal 8: Dik Meijers met 10 stuks

Meeste aantal 7: Hans Schram met 10 stuks

Ik vind het zelf erg knap van ons nieuwe lid Orrin om bij de eerste wedstrijd gelijk in de prijzen weet te vallen.

Sowieso hoeven de nieuwkomers Orrin en Steve zich niet te schamen met een totaal score van respectievelijk 184 & 150 punten! Dat belooft wat voor de toekomst!

De volledige uitslagen staan hier onder:

Totaal Score

Dick Filius               11      Reeds winnaar van de Den Braasem Troffee

Hans Schram           10

Paul van Vugt           9

Ik denk dat men het wel met mij eens is dat de Den Braasemtrofee "nieuwe stijl" een leuke en gezellige wedstrijd was en dat deze zeker in de toekomst op de kalender moet blijven!