Koning der Koningen en Prins der Prinsen

Zoals Walter als had vermeld in het verslag van het Koningschieten togen Henk en Hans zondag 01 november naar Eindhoven voor de jaarlijkse verschieting Koning der Koningen en Prins der Prinsen. Het was een prachtige rit naar Eindhoven met de mooie herfstkleuren en een strelend blauwe lucht. Helaas is de wedstrijd binnen.

De accommodatie is schitterend met een uitgebreide keuken, bar en een buitenbaan voor 90-70-50-30-25-18 meter. De binnenbaan  is geheel met vloerbedekking.

Aan deze wedstrijd kunnen in principe alle Koningen en Prinsen uit NL aan deelnemen. Het is voor-namelijk een Brabants en Limburgs feestje waaraan in dit geval ook verenigingen deelnamen uit Haarlem, Hilversum, Amersfoort en Dordrecht. In totaal 62 schutters;  42 recurve, waarvan 23 koningen en 19 prinsen  en 20 compound, waarvan 11 koningen en 9 prinsen.  De aanvang is om 11.00 uur en het was uiteindelijk afgelopen om 17.00 uur. Het is een 1-pijlwedstrijd en gaat over 5 proefpijlen en daarna  2x20 wedstrijdpijlen, waarna voor de beste 6 recurve koningen en prinsen en 4 compound koningen en prinsen een shoot-off plaatsvindt.

Nou zover is het voor Henk en mij niet gekomen. We hadden na de 45 pijlen de pijp allebei helemaal leeg en konden dus lekker genieten van de shoot-off.

De wedstrijd begon voor Hans erg goed met een score van 45 en 46 en stond daarmee zelfs na 10 wedstrijdpijlen in de shoot-off, maar deze pret was van korte duur. Henk begon wat minder maar had Hans na de eerste 20 pijlen toch weer terug gepakt en eindigde met 2 punten voorsprong. We hebben dus zoals bekend in ons cluppie 2 diesels.

Na wat lekkere hapjes in de pauze ging Henk als vanouds lekker door met zijn scores. Ik had een dip en schoot de tweede wedstrijd niet veel hoger dan gemiddeld 40 punten per 5 pijlen. Helaas heb ik geen tussenstanden of –scores. Henk had als koning 349 punten (7*10 en  21*9); Hans had als prins 332 punten (6*10 en 15*9).  Jaja, Henk had mij dus toch weer te pakken net zoals bij het Koningschieten.
Maar na afloop lekker wat gedronken en gekeken naar de shoot-off.

Winnaar recurve:  Koning Berry Camps met 379 punten en Prins Johnny Frankhuizen met 383 punten!!
Winnaar compound: Koning Jean Everaers met 391 punten en Prins Marten Barel met 384 punten.

Het winnen van de series betekent  nog niet dat je ook de shoot-off wint. Bij de recurve was het zelfs zo dat Berry Camps als laatste eindigde met 93 punten en dat Harvey van Loon (20 jr) winnaar werd met 98 punten van de totaal 100. Hij had zelfs  meer punten dan de winnaar van de compound die 97 punten scoorde.

De score lijsten hangen in de kantine. Alleen de shoot-off scores ontbreken daarop.

We hebben de prijsuitreiking en de score lijsten van de shoot-off niet meer afgewacht. De dag was al lang genoeg en Henk en ik hadden zin om lekker op de bank te gaan zitten voor Studio Sport met daarin ADO- Feijenoord ?!?

Dit was het weer,
Hans Schram